Domowa zapiekanka

  • Frytkownica Air Fryer
  • Program urządzenia: Toast
  • Danie wege

Składniki:

  • Bagietka paryska 1 szt.
  • Pieczarki 400 g
  • Ser mozzarella 1 kulka (200 g)
  • Oregano suszone 1 łyżeczka
  • Passata pomidorowa 2 łyżki
  • Czosnek 1 ząbek
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Masło 1 łyżka

Wykonanie:

  • Pieczarki umyj i osusz i pokrój w plastry.
  • Bagietkę przetnij w pół.
  • Nasmaruj bagietkę ząbkiem czosnku, a następnie natrzyj masłem i pasattą pomidorową.
  • Połóż pokrojone pieczarki posól i popieprz.
  • Całość posyp oregano lub dowolnymi ziołami prowansalskimi.
  • Kulkę mozzarelli poszarp i połóż na wierzch przygotowanej zapiekanki.
  • Zapiekankę wstaw do air fryer na Program tostowanie 200 stopni na 20 25 minut.

Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem
piekarnika parowego FullSteam