Konfitura z mango, pomarańczy i imbiru

  • Program parowy P03S / S03 / Odgrzewanie i pasteryzacja
  • 25 min
  • Przetwory domowe
  • Śniadanie

Składniki na 4 porcje

  • Mango 6 szt.
  • Masło 2 łyżki
  • Pomarańcza 1 szt.
  • Imbir świeży 30 g mały ok. 5 cm.
  • Cukier biały 3 łyżki

Wykonanie:

  • Mango obierz i pokrój w drobną kostkę.
  • Na patelni przesmaż mango z masłem. Po 10 minutach dodaj skórkę z pomarańczy oraz świeżo starty imbir.
  • Następnie dodaj cukier i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
  • Konfiturę przełóż do słoika i pasteryzuj w programie Odgrzewanie i pasteryzacja / P03S

Sugestia szefa:

Przygotowana konfitura idealnie nadaje się do kanapek oraz wytrawnych deserów.

Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem
piekarnika parowego FullSteam