Konfitura z mango, pomarańczy i imbiru
- Piekarnik FullSteam
-
Program urządzenia: P03S / S03 / Odgrzewanie i pasteryzacja
- 25 min
- Przetwory domowe
Składniki na 4 porcje
- Mango 6 szt.
- Masło 2 łyżki
- Pomarańcza 1 szt.
- Imbir świeży 30 g mały ok. 5 cm.
- Cukier biały 3 łyżki
Wykonanie:
- Mango obierz i pokrój w drobną kostkę.
- Na patelni przesmaż mango z masłem. Po 10 minutach dodaj skórkę z pomarańczy oraz świeżo starty imbir.
- Następnie dodaj cukier i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
- Konfiturę przełóż do słoika i pasteryzuj w programie Odgrzewanie i pasteryzacja / P03S
Sugestia szefa:
Przygotowana konfitura idealnie nadaje się do kanapek oraz wytrawnych deserów.