Konfitura malinowa
    
    - Piekarnik FullSteam
 - 
          Program urządzenia: P03S / S03 / Odgrzewanie i pasteryzacja
 - 25 min
 - Przetwory domowe
 
Składniki
- Maliny 750 g
 - Cukier biały 500 g
 - Sok z cytryny (opcjonalnie) 50 ml
 
Wykonanie:
- Połowę malin przesyp do garnka, połącz z cukrem i sokiem z cytryny.
 - Gotuj na małym ogniu ok. 15 min aż do uzyskania gęstej konsystencji, następnie dodaj pozostałą część malin.
 - Konfiturę delikatnie mieszaj (nie uszkadzając całych malin), przelej do słoiczków i zamknij je szczelnie.
 - Słoiki ułóż w piekarniku na blachę i wstaw na programie Odgrzewanie i pasteryzacja / P03S
 
                    
                    
            
            
            
                    
            
            
                    
            
                    
            
            
                    
            
            
            



