Konfitura z czerwonej cebuli

  • Piekarnik FullSteam
  • Program urządzenia: P03S / S03 / Odgrzewanie i pasteryzacja
  • 25 min
  • Przetwory domowe

Składniki na 4 porcje

  • Czerwona cebula 6 szt.
  • Masło 2 łyżki
  • Wino czerwone wytrawne 200 ml
  • Ocet jabłkowy 30 ml
  • Cukier biały 70 g
  • Cynamon 1 szt.

Wykonanie:

  • Cebulę czerwoną pokrój w piórka.
  • Na patelni przesmaż cebulę z masłem po ok. 10 minutach wlej wino i ocet jabłkowy.
  • Dopraw do smaku cukrem i cynamonem. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
  • Przełóż całość do słoika i pasteryzuj w programie Odgrzewanie i pasteryzacja / P03S

Sugestia szefa:

Konfitura z czerwonej cebuli idealnie nadaje się do kanapek, mięs oraz pasztetów.

Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem
piekarnika parowego FullSteam