Konfitura z czerwonej cebuli
- Piekarnik FullSteam
-
Program urządzenia: P03S / S03 / Odgrzewanie i pasteryzacja
- 25 min
- Przetwory domowe
Składniki na 4 porcje
- Czerwona cebula 6 szt.
- Masło 2 łyżki
- Wino czerwone wytrawne 200 ml
- Ocet jabłkowy 30 ml
- Cukier biały 70 g
- Cynamon 1 szt.
Wykonanie:
- Cebulę czerwoną pokrój w piórka.
- Na patelni przesmaż cebulę z masłem po ok. 10 minutach wlej wino i ocet jabłkowy.
- Dopraw do smaku cukrem i cynamonem. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
- Przełóż całość do słoika i pasteryzuj w programie Odgrzewanie i pasteryzacja / P03S
Sugestia szefa:
Konfitura z czerwonej cebuli idealnie nadaje się do kanapek, mięs oraz pasztetów.