Chili sin carne z soczewicą

  • Piekarnik FullSteam
  • Program urządzenia: P08S / S08 / Grill + pieczenie z parą
  • 110 min
  • Danie wege

Składniki na 4 porcje

  • Cebula czerwona 100 g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Papryka zielona 300 g
  • Fasola czerwona lub czarna 200 g
  • Soczewica czarna, wcześniej namoczona 250 g
  • Kukurydza konserwowa 200 g
  • Olej 30 ml
  • Papryka wędzona 5 g
  • Papryka słodka 5 g
  • Kmin rzymski 15 g
  • Pomidory krojone z puszki 400 g
  • Woda 100 g
  • Oregano 3 g
  • Sól, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

  • Cebulę i czosnek posiekaj.
  • Paprykę pokrój na duża kostkę.
  • Fasolę, soczewicę, kukurydzę odsącz z zalewy nie płucz.
  • Do garnka wlej olej, cebulę zeszklij, dodaj czosnek i paprykę. Smaż przez 3 minuty mieszając.
  • Dodaj mieszankę przypraw, soczewicę oraz pomidory razem z zalewą. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
  • Na koniec wrzuć fasolę i kukurydzę.
  • Chili sin carne z soczewicą wstaw do piekarnika i duś  do  miękkości w programie Grill + pieczenie z parą / P08S

Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem
piekarnika parowego FullSteam