Pasztet Wegański
- Piekarnik FullSteam
-
Program urządzenia: P09S / S09 / Pieczenie z parą
- 60 min
- Danie wege
Składniki na 4 porcje
- Olej rzepakowy 60 g
- Cebula 200 g
- Czosnek 4 ząbki
- Korzeń pietruszki 350 g
- Groszek mrożony 800 g
- Pieprz ziołowy 5 g
- Sól 15 g
- Przyprawa garam masala lub curry 10 g
- Liście szpinaku 150 g
Wykonanie:
- Na rozgrzanym oleju zasmaż cebulę i czosnek pokrojone w kostkę.
- Dodaj pozostałe warzywa oraz przyprawy i duś pod przykryciem do miękkości przez ok. 10-15 minut.
- Warzywa zmiksuj na koniec dodaj szpinak.
- Całość wymieszaj bardzo dokładnie, dopraw solą i pieprzem.
- Masę przełóż do wysmarowanej foremki.
- Piecz w piekarniku nastawionym na program Pieczenie z parą / P09S przez 1 godzinę.
- Po 1 godzinie pieczenia wyciągnij pasztet z piekarnika, wystudź i wstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.