Pasztet Wegański

  • Piekarnik FullSteam
  • Program urządzenia: P09S / S09 / Pieczenie z parą
  • 60 min
  • Danie wege

Składniki na 4 porcje

  • Olej rzepakowy 60 g
  • Cebula 200 g
  • Czosnek 4 ząbki
  • Korzeń pietruszki 350 g
  • Groszek mrożony 800 g
  • Pieprz ziołowy 5 g
  • Sól 15 g
  • Przyprawa garam masala lub curry 10 g
  • Liście szpinaku 150 g

Wykonanie:

  • Na rozgrzanym oleju zasmaż cebulę i czosnek pokrojone w kostkę.
  • Dodaj pozostałe warzywa oraz przyprawy i duś pod przykryciem do miękkości przez ok. 10-15 minut.
  • Warzywa zmiksuj na koniec dodaj szpinak.
  • Całość wymieszaj bardzo dokładnie, dopraw solą i pieprzem.
  • Masę przełóż do wysmarowanej foremki.
  • Piecz w piekarniku nastawionym na program Pieczenie z parą / P09S przez 1 godzinę.
  • Po 1 godzinie pieczenia wyciągnij pasztet z piekarnika, wystudź i wstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.

Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem
piekarnika parowego FullSteam