Frittata z kukurydzą

  • Piekarnik FullSteam
  • Program urządzenia: P01S / S01 / Gotowanie na parze
  • 15 min
  • Danie wege

Składniki na 4 porcje

  • Jajka wiejskie 12 szt.
  • Sól, pieprz do smaku
  • Papryki czerwona 2 szt.
  • Oliwa z oliwek lub masło 20 g
  • Kukurydza 1 puszka ok. 300 g
  • Ser kozi 2 łyżki
  • Natka pietruszki 1 pęczek

Wykonanie:

  • Jajka roztrzep z dodatkiem soli i pieprzu.
  • Paprykę pokrój w drobną kosteczkę.
  • Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek lub masła, dodaj kukurydzę, podsmaż, dodaj paprykę i razem zasmaż.
  • Zalej roztrzepanymi jajkami, dodaj pokruszony ser.
  • Masę przełóż do małych naczynek i włóż do piekarnika na program Gotowanie na parze / P01S do momentu ścięcia jajek na ok. 15 min.
  • Gotową frittatę posyp posiekaną natką pietruszki, podawaj z pieczywem, pikantnym sosem pomidorowym lub dipem jogurtowym.

Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem
piekarnika parowego FullSteam