Frittata z kukurydzą
- Piekarnik FullSteam
-
Program urządzenia: P01S / S01 / Gotowanie na parze
- 15 min
- Danie wege
Składniki na 4 porcje
- Jajka wiejskie 12 szt.
- Sól, pieprz do smaku
- Papryki czerwona 2 szt.
- Oliwa z oliwek lub masło 20 g
- Kukurydza 1 puszka ok. 300 g
- Ser kozi 2 łyżki
- Natka pietruszki 1 pęczek
Wykonanie:
- Jajka roztrzep z dodatkiem soli i pieprzu.
- Paprykę pokrój w drobną kosteczkę.
- Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek lub masła, dodaj kukurydzę, podsmaż, dodaj paprykę i razem zasmaż.
- Zalej roztrzepanymi jajkami, dodaj pokruszony ser.
- Masę przełóż do małych naczynek i włóż do piekarnika na program Gotowanie na parze / P01S do momentu ścięcia jajek na ok. 15 min.
- Gotową frittatę posyp posiekaną natką pietruszki, podawaj z pieczywem, pikantnym sosem pomidorowym lub dipem jogurtowym.