Gulasz z batatów
Zobacz video
Duszone bataty bez przywierania
Gotowanie bez pilnowania i bez obaw o przypalenie? To możliwe dzięki programom temperaturowym HobControl Pro. Poznaj przepis Pauli Jagodzińskiej i Radka Nowickiego oraz przekonaj się jak przygotować przepyszne duszone bataty bez mieszania i przywierania!
Składniki na 4 porcje:
- Cebula 1 szt.
- Czosnek 3 ząbki
- Papryczka chilli 1 szt.
- Duża papryka 1 szt.
- Bataty 0,5 kg
- Fasola czerwona ½ puszki
- Gotowana ciecierzyca ½ puszki
- Bulion warzywny 500 ml
- Pomidory krojone 1 puszka
- Mleczko kokosowe 1 puszka
- Curry szczypta
- Pietruszka i parmezan do udekorowania
Wykonanie:
- Włącz program do duszenia (70°C) na płycie indukcyjnej Amica
- Do rondla wlej oliwę z oliwek, a następnie dodaj pokrojone bataty, paprykę, cebulę, czosnek, chilli.
- Całość podsmaż, a następnie dodaj pomidory z puszki, ciecierzycę i zamieszaj.
- Na koniec dodaj czerwoną fasolę, mleczko kokosowe, bulion i szczyptę curry.
- Przypraw dodając sól i pieprz.
- Gulasz duś przez 25 minut.
Podanie:
Udekoruj pietruszką i startym parmezanem, podawaj w miseczkach.