Gulasz z batatów

  • Płyta indukcyjna
  • Program urządzenia: Precyzyjny program do duszenia (70°C)
  • Danie wege
Zobacz video

Duszone bataty bez przywierania

Gotowanie bez pilnowania i bez obaw o przypalenie? To możliwe dzięki programom temperaturowym HobControl Pro. Poznaj przepis Pauli Jagodzińskiej i Radka Nowickiego oraz przekonaj się jak przygotować przepyszne duszone bataty bez mieszania i przywierania!

Składniki na 4 porcje:

  • Cebula 1 szt.
  • Czosnek 3 ząbki
  • Papryczka chilli 1 szt.
  • Duża papryka 1 szt.
  • Bataty 0,5 kg
  • Fasola czerwona ½ puszki
  • Gotowana ciecierzyca ½ puszki
  • Bulion warzywny 500 ml
  • Pomidory krojone 1 puszka
  • Mleczko kokosowe 1 puszka
  • Curry szczypta
  • Pietruszka i parmezan do udekorowania

Wykonanie:

  • Włącz program do duszenia (70°C) na płycie indukcyjnej Amica
  • Do rondla wlej oliwę z oliwek, a następnie dodaj pokrojone bataty, paprykę, cebulę, czosnek, chilli.
  • Całość podsmaż, a następnie dodaj pomidory z puszki, ciecierzycę i zamieszaj.
  • Na koniec dodaj czerwoną fasolę, mleczko kokosowe, bulion i szczyptę curry.
  • Przypraw dodając sól i pieprz.
  • Gulasz duś przez 25 minut.

Podanie:

Udekoruj pietruszką i startym parmezanem, podawaj w miseczkach.

Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem
piekarnika parowego FullSteam