Składniki:
- Karkówka wieprzowa 1 kg
- Oliwa z oliwek 4 łyżki
- Czosnek 2 ząbki
- Tymianek świeży gałązka
- Rozmaryn świeży gałązka
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- Papryka słodka 2 łyżeczki
- Cebula suszona 1 łyżeczka
- Oregano suszone 1 łyżeczka
Wykonanie:
- Karkówkę dokładnie umyj i osusz.
- Czosnek obierz i pokrój w talarki.
- Do miski dodaj oliwę z oliwek, przygotowany czosnek, zioła i przyprawy.
- Wymieszaj i odstaw.
- Mięso pokrój na kawałki.
- Mięso dodaj do miski i dokładnie obtocz marynatą.
- Pozostaw mięso w marynacie 30 min.
- Umieść mięso w air fryer.
- Użyj programu opiekanie temperatura 180 stopni czas 20 minut.