Pomidorówka w 30 min

  • Płyta indukcyjna
  • Program urządzenia: Precyzyjny program do gotowania „na wolnym ogniu” (90°C)
  • 30 min
  • Danie wege
Zobacz video

Pomidorówka w 30 minut

Poznaj przepis na szybką i przepyszną zupę pomidorową autorstwa Juliette in Wonderland! Bez kipienia! Wszystko dzięki precyzyjnemu programowi temperaturowemu, który zadba nie tylko o idealny efekt potrawy, ale również aby na pewno nic nie wykipiało. Wypróbuj w swojej kuchni!

Składniki na 2 porcje:

  • Dojrzałe pomidory, obrane i 1 kg
  • pokrojone na ćwiartki
  • Cebula 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Suszona bazylia 1 łyżeczka
  • Suszone oregano 1 łyżeczka
  • Cukier 1 łyżeczka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Wywar warzywny 4 szklanki
  • Świeże liście bazylii do dekoracji

Wykonanie:

  • Włącz program do gotowania „na wolnym ogniu” (90°) na płycie indukcyjnej Amica.
  • Do rozgrzanego garnka dodaj oliwę z oliwek, posiekaną cebulę, czosnek i smaż, aż cebula zrobi się szklista, a czosnek uwolni swój aromat.
  • Dodaj pomidory, suszoną bazylię, suszone oregano, cukier, sól i pieprz.
  • Gotuj przez około 10-15 minut, aż pomidory zmiękną i puszczą sok.
  • Wlej wywar warzywny i gotuj przez kolejne 10 minut, aby smaki się połączyły.
  • Zupę odstaw do ostygnięcia, a następnie zblenduj na gładką masę.

Podanie

Podawaj gorącą zupę pomidorową, udekorowaną świeżymi liśćmi bazylii.

Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem
piekarnika parowego FullSteam